Kultur och sevärdheter i Brasilia

Brasilia, Brasiliens häftiga huvudstad, bjuder på en mängd kultur och sevärdheter. Här finns allt från berömda byggnader, till naturområden, teatrar, gamla restauranger och hotell, ja, i stort sett allt av kultur och sevärdheter som du kan tänka dig.

Sevärdheter i form av byggnader i Brasilia

Det finns ett antal byggnader som den kultur intresserade på besök i Brasilia kan njuta av.

Brasilias katedral, ansedd som en av Niemeyers mästerverk, är ett måste att besöka om du vill se kultur i Brasilia. Sevärdheten finns att beskåda på Esplanada dos Minstérios.

Memorial dos Povos Indigenas är ett annat av Niemeyers projekt. Denna cylinderformade byggnad fylld med sevärheter inspirerades av hyddorna som Bororo folket byggde, vilket alltså gör detta museum till en betydande del av Brasilias kultur. Här kan du beskåda krukor, ornament och annat som är relaterat till ortsbefolkningen.

Memorial JK är en tredje av de sevärdheter som är signerade Niemeyer. Utformningen på detta kultur palats är inspirerat av pyramiden och det är här som Brasilias grundare, Juscelino Kubitschek ligger begravd. Här finns också kulturella betydelser som en uppbyggnad av grundarens kontor och bibliotek, som har flyttats från hans lägenhet i Rio.

Naturområden att besöka i Brasilia

Om du befinner dig i Brasilia kan det vara väl värt att besöka kultur och sevärdheter som ligger en bit ifrån staden.

Chapada dos Veadeiros är en nationalpark nära Brasilia och en sevärdhet som absolut är värd resan dit. Här finns bland annat fantastiska vattenfall och mängder av djur att titta på.

Paranoá Lake är en gigantisk artificiell sjö, byggd för att öka vattenmängden i regionen. Är du mer intresserad av vattensport än av kultur, är detta definitivt stället att besöka.

Sevärdheter i närheten av Brasilia

Det finns ett flertal närliggande städer som är ett måste att besöka för den som vill ha kultur och sevärdheter under vistelsen i Brasilia.

Pirenópolis är en stad cirka 15 mil utanför Brasilia, välkänd både för arkitekturen och vattenfallen, samt kultur i form av en festival vid namn Festa do Divino Espirito Santo. Detta kultur arrangemang äger rum 45 dagar efter påsk. Även musik kultur finns att tillgå i staden, i form av den årliga jazzfestivalen som äger rum i maj.

En sista sevärdhet i form av en stad är Goiás Velho, en medeltida stad fylld med kultur och sevärdheter från en svunnen tid.