Hotell i Brasilia

Brasilias hotell och boende riktar sig först och främst till affärsmån och regeringsbesök. De flesta hotell och boende i Brasilia ligger i det som kallas Hotel Sectors samt läng Lago Paranoá. Vill du ha ett boende som ligger riktigt nära själva centrum av Brasilia kan du pröva Plano Piloto, som ligger nära de flesta shopping hallarna och restaurangerna. Vill du inte bo på ett vanligt hotell, utan önskar ett lite mer spartansk och annorlunda boende, kan du söka dig till Pantanal och bondgårdarna. Här kan du hitta mycket bekväma och lite spännande ”jungle lodges” att övernatta i. När du bokar hotell och boende i Brasilia, kom ihåg att lägga till 10% i dricks.

Brasilias allra första hotell

Det allra första hotellet i Brasilia heter Brasilia Plaza och designades av Otto Niemeyer, en välkänd arkitekt som utformat en mängd byggnader och hotell i Brasilia. Söker du ett historiskt boende under din vistelse i Brasilia är hotell Brasilia Plaza alltså det självklara alternativet. Dessutom är detta ett billigt boende, men ändå med bra kvalité.

Det mest sofistikerade hotellet i Brasilia

Vill du ha ett riktigt exklusivt boende under semestern i Brasilia är det utan tvekan Naoum Plaza Hotel som du bör välja. Detta hotell är en långvarig favorit bland många väletablerade personer både i Brasilien och runt om i världen. Exempelvis prins Charles, Fidel Castro och Nelson Mandela har alla någon gång valt hotell Naoum Plaza som sitt boende under besöket i Brasilia. Väljer du detta hotell kommer du varje dag få nya fräscha blommor levererade på rummet, högklassig service, fantastisk mat som till exempel en vidunderlig frukostbuffé.

Hotell i Brasilia med sportigt tema

Tycker du om att sporta? Då borde Academia de Tênis Resort i Brasilia vara valet för dig. Detta hotell var en gång i tiden blott en tennisklubb, men har idag utvecklats till att bli en fantastisk resort till ett relativt rimligt pris. Här finns boende i alla möjliga prisklasser, från budget till mer exklusivt. Dessutom finns här sex stycken restauranger att välja mellan från världens alla olika hörn. Utanför hotellet finns också stora grönområden perfekta för lite mer sportiga aktiviteter som tennis.

Hotell Kubistchek Plaza

Brasilias grundare, Juscelino Kubistchek, har också ett hotell i Brasilia, även om det inte är han själv, utan hans efterlevande, som äger det. Här får du alltså ett boende med lite skön brasiliansk historia i väggarna. Kubistcheks egna antikviteter pryder hotellet, väggarna är målade av konstnären Tomie Otake och rummen i övrigt har en modern dekor, med pastellfärger och träinslag. Här får du verkligen ett boende i Brasilia att njuta av.