Hotell i Berlin – 3 klassiska hotell

Berlin är ett av de hetaste turistmålen i Europa för tillfället. Kriget är ett minne blott. I dag samlas kultur och nöje i fashionabla stadsdelar med det klassiskt berlinska sättet att leva. Berlin är en upplevelse, oavsett om man tar en flodbåt genom staden, besöker trendiga Prenzlauer Berg eller bara strosar omkring på shoppinggatorna. Historiens vingslag märks överallt. Vill man ha en klassisk hotellvistelse, under vilken vistelsen blir en del av upplevelsen av staden, ska man definitivt ta in på något av de många anrika hotell som kantar gatorna i centrala Berlin. Här är tre klassiska hotell i Berlin.

Regent Berlin

Detta femstjärniga hotell bjuder på en i det närmaste oöverträffad lyx samtidigt som en hotellvistelse inte behöver bränna stora hål i plånboken. Regent Berlin ligger mitt i Berlin, på gångavstånd till bland annat Pergamentmuseet, Brandenburg-porten och Checkpoint Charlie Museum. Med ett spa, en restaurang, café och bar kan dock själva hotellvistelsen bli en upplevelse i sig. All tänkbar lyx går att köpa till. Inredningen är klassisk, med kristallkronor, marmorgolv och stora öppna spisar.

Till bokningen<<

Rocco Forte Hotel de Rome

I en storslagen byggnad i klassisk tysk-romersk stil, i centrala Berlin, ligger Rocco Forte Hotel de Rome inhyst. Hotellet är femstjärnigt och det förstår man snart när man kliver innanför hotellets portar. De gemensamma ytorna i lobbyn, spaavdelningen och restaurangen är inredda i klassisk stil, med exklusiva material och stora pelare. Restaurangen är faktiskt en riktig sevärdhet. Den är inredd i romersk stil med mosaikgolv, rikt utsmyckade väggar som kantas av pelare och en takhöjd som är enorm. De enskilda rummen är mer modernt inredda och har alla tänkbara bekvämligheter.

Till bokningen<<

Hotel Adlon Kempinski

Ett lyxhotell med superservice – så brukar Hotel Adlon Kempinski klassificeras. Denna pärla bland Berlins mångfald av hotell ligger relativt centralt, på gångavstånd från bland annat Riksdagen och Brandenburg-porten. Som hotellgäst får man kostnadsfritt utnyttja hotellets spa, gym och inomhuspool. Hotellrummen finns i olika stilar, så har man några speciella önskemål på design, så ska man definitivt se om det finns något rum som faller extra väl i smaken.

Till bokningen<<