Flygresor till Marocko

Till Marocko kan man flyga relativt billigt från Sverige. Billiga biljetter brukar kosta strax under 4000 kronor men under lågsäsong i februari-mars, maj och oktober-november kan det vara ännu billigare. Att flyga till Marocko är som dyrast under december, främst runt julledigheten och under sommarmånaderna och då är juli värst. Flygresan tar oftast runt fyra timmar om man flyger direkt, men de billigaste biljetterna har oftast ett till två stopp på vägen och då kan resan ta upp till 13-14 timmar. De flygbolag som flyger direkt från Sverige till Marocko är Air France, Brussels Airlines, easyJet, Lufthansa, Norwegian och Qatar Airways.

Flygdestinationerna som svenska bolag arrangerar resor till i Marocko är Agadir, Marrakech, Rabat och Tanger.

Agadir är en stad i södra Marocko med runt 400.000 invånare. Staden ligger vid Atlasbergens fot vid Atlantkusten och har en väldigt lång sandstrand längs staden. Agadir är en viktig turistort då det milda vinterklimatet lockar många nordbor som söker sol och värme under vintern. Medeltemperaturen i januari ligger kring 20 °C.

Marrakech ligger i sydvästra Marocko och betyder på berbiska ”Guds land”. Här bor runt 900.000 personer och staden är känd för sina gamla byggnader och stadens medina är ett av UNESCO:s världsarv. Stadens internationella flygplats ligger endast några kilometer utanför staden, och man tar sig snabbt och lätt in till centrum med taxi eller buss.

Rabat är Marockos huvudstad. Staden har runt 750.000 invånare men hela storstadsområdet har ett invånarantal strax under två miljoner. Staden började byggas under 100-talet och har mycket gammal bebyggelse kvar.

Tanger ligger vid Gibraltar sund på den marockanska sidan. Staden har runt 700.000 invånare och en stor del av staden ligger omringad av en mur från 1400-talet. Tanger var tidigare en internationell zon som administrerades av Spanien, Frankrike, Storbritannien och Italien och är därmed influerad av det europeiska. Stadens flygplats ligger lite över en mil utanför staden, och man tar sig in till Tanger på runt 20 minuter.

One Comment

  1. Pingback: Marocko guiden | Marocko

Comments are closed